Diyarbakır’da Gıda Denetimleri Devam Ediyor

diyarbakirda-gida-denetimleri-devam-ediyor-Ul2LuTXm.jpg

Diyarbakır Tarım ve Orman Vilayet Müdürlüğüne bağlı besin denetim grupları, et, süt ve yumurta üretim yerlerinde kontrollerini sürdürüyor.

Tarım ve Orman Vilayet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya nazaran, ülke genelinde Tarım ve Orman Bakanlığınca 2 Ekim’de başlatılan et, süt ve yumurta üretim yerlerinin denetlenmesi 13 Ekim’e kadar devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarım ve Orman Vilayet Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kontrollerin halk sıhhati açısından çok değerli olduğunu vurguladı.

Daha evvel 1999 toplu tüketim yerini denetlediklerini, akabinde 2 bin 700 toplu satış yerini kontrole tabi tuttuklarını aktaran Atalar, şunları kaydetti:

“Özellikle et ve et eserleri, süt ve süt eserleri üzere yüksek risk taşıyan besin kümelerindeki kontroller kıymet arz etmektedir. Bunlarla ilgili 115 besin denetim vazifelisi işçimizle birlikte bu üretimin yapıldığı yerler ve bunların depolandığı, satışa arz edildiği yerler denetlenmektedir. Eserlerin geriye hakikat izlenebilirliğinin sağlanması açısından bütün prosedürlerin yerine getirilip getirilmediği, bu zincire tabi eserlerin denetimlerinin yanlışsız bir formda yapılıp yapılmadığı mevzularında da kontroller gerçekleştirilmektedir. Bu sayede de sağlıklı besine erişebilmek için her türlü önlemleri almaya devam ediyoruz.”

Kaynak: AA / Sıhhat
Exit mobile version